ابزار منو ثابت


  • وب انجمن مورفولوژی جغرافیایی
  • 
  • وب هم کلاسی
  • عکس و مطالبی از سريع ترين ماشين حال حاضر دنيا

    در اواخر دهه 1930 ، بوگاتی پس از مرگ ژان بوگاتی پسر موسس شرکت در هنگام تست یک اتومبیل مسابقه ای عملاً از صحنه خودروسازی محو گردید. حدوداً 60 سال بعد گروهی سرمایه دار ایتالیایی امتیاز مارک بوگاتی را خریداری کردند و مدل Eb110 را در اوایل دهه 1990 میلادی عرضه نمودند که پر قابلیت ترین اتومبیل زمان خود گردید ولی این طرح نیز از لحاظ مالی ورشکدر سال 2000 کارخانه فولکس واگن آلمان که بعنوان سازنده خودروهای با دوام و اقتصادی معروف شده، امتیاز بوگاتی را خرید تا بدین ترتیب بتواند جایگاه و پرستیژ بالاتری را کسب نماید. بوگاتی ویرون 4/16 نیز حال تلاش این گروه جهت عرضه خودروئی استثنایی و در خور نام بوگاتی می باشد .
    در ابتدا شاید بهتر باشد توصیفی در مورد علل نامگذاری این مدل داشته باشیم. عدد 16 نشانگر تعداد سیلندرها و عدد 4 تعداد توربو چارجرهای آن می باشد. این خودروی 2/1 میلیون دلاری ( یک میلیارد و صد میلیون تومانی ) ـ البته در کشور ما و با احتساب عوارض و سود و حقوق بازرگانی بیش از دو میلیارد و دویست میلیون تومان خواهد بود ) قادر است در کمتر از 5/2 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت دست یافته و برای رسیدن به سرعت 200 و 300 کیلومتر در ساعت بترتیب نیاز به 3/7 و 7/16 ثانیه زمان خواهد داشت. ست شد و فقط تعداد محدودی از این مدل تولید گردید. عکس هایی از بوگاتی ویرون سریع‌ترین خودروی جهان

    در هنگام بررسی ویرون ناگزیر باید بررسی فنی کاملی از آن بعمل آید. در این قسمت از مقاله نقطه نظرات مهندس گوردون موری (Gordon Morray ) از برجسته ترین مهندسین صنایع خودروسازی جهان و طراح خودروی Mclaren F1 در مورد بوگاتی ویرون عیناًٌ آورده شده است .
    بوگاتی ویرون بدون شک حاصل هزاران ساعت کار مهندسی می باشد و برخی اجزاء آن نقطه اوج طراحی در صنعت اتومبیل سازی می باشد که از این میان می توان به موتور و سیستم انتقال نیروی آن اشاره کرد.
    موتور ویرون یک شاهکار مهندسی است که با 7993 سانتیمتر مکعب حجم، 1001 اسب بخار قدرت تولید می نماید و دارای یک سیستم منحصر بفرد ضد احتراق و پیش از موعد Anti – Knock ( Knock پدیده ای است که بر اثر آن عمل انفجار مخلوط سوخت و هوا قبل از موعد و قبل از جرقه زنی بطور خود بخود انجام گرفته و باعث وارد آمدن صدمه به موتور می گردد .) سیستم انتقال نیروی آن بسیار نرم عمل می نماید و بخوبی قدرت موتور را کنترل می کند. در سیستم های نیمه اتوماتیک ( تعویض دستی بدون کلاچ ) تعویض معمو لاً خشن و خشک انجام می شود. ولی انتقال نیروی بوگاتی علیرغم تعویض بسیار سریع دنده نرم و لذت بخش است. مجموعه قوای محرکه و انتقال نیروی آن نشانگر قابلیتهای مهندسین کارخانه مادر یعنی فولکس واگن می باشد. از دیگر نوآوریهای ویرون سیستم های کنترل الکترونیک آن می باشد که عملکرد شاسی و انتقال نیرو را با یکدیگر هماهنگ می نماید. موتور و سیستم انتقال نیروی ویرون حرارث زیادی تولید می نماید که دفع آن نیازمند ده رادیاتور خنک کننده آب، روغن و هوا بوده است. این تعداد رادیاتور باعث گشته تا ظرافت آیرودینامیکی این خودرو خوشه دار شود و عللیرغم اینکه 374 اسب بخار از Mclaren F1 قویتر است فقط 20 کیلومتر در ساعت از آن سریعتر می باشد. لازم به ذکر است که نیروی Drag بمیزان مربع سرعت افزایش پیدا می نماید .
    Mclaren F1 از لحاظ تئوریک برای رسیدن به حداکثر سرعت ویرون فقط به 740 اسب بخار قدرت نیاز دارد که این امر نشانگر مشکلات آیرودینامیکی بوده که مهندسان بوگاتی به دلیل نیازهای دفع حرارتی با آن روبرو بوده اند.
    دست یابی به سرعتهای بالا مشکلات عدیده ای را پدید می آورد. برخی مشکلات کوچکتر مثل ثابت نگه داشتن برف پاک کن ها و جلوگیری از خم شدن آئینه ها در سرعت بالا و حتی مشکلی کوچک مثل باز شدن درپوش والو تنظیم باد چرخ می باشند. مشکلات مهمتری نیز وجود دارند مثل به بیرون مکیده شدن شیشه های پنجره در صورت باز نمودن تصادفی شیشه های پنجره در سرعتهای بالا که بدلیل شتابگیری ناگهانی هوا در ناحیه ستون A ( ستون جلو ) پدید می آید. طراحی تایر برای خودروهای سنگین و خودروهای پر سرعت بسیار پیچیده است ولی در صورت تلفیق این دو مسئله طراحی تقریباً لاینحل می گردد. وزن بوگاتی ویرون با احتساب بار آیرودینامیک وارده به آن در سرعت 400 کیلومتر در ساعت به بیش از 5/2 تن می رسد.
    از نقطه نظر طراحی صرفه جوئی وزنی باید از بدو طراحی اعمال شود زیرا وزن بزرگترین دشمن یک طراح اتومبیل است. وزن در هر بخشی از دینامیک حرکتی اتومبیل بر ضد شما عمل می نماید. نسبت قدرت به وزن مهمترین نکته در قابلیتهای حرکتی یک اتومبیل است که البته درک کافی از اهمیت آن وجود ندارد. در این رابطه باید بگویم که نسبت قدرت به وزن بوگاتی 1001 اسب بخاری، کمی از مک لارن F1 کمتر است. ( باید به این نکته اشاره نمود که آقای Murray صرفاً نقطه نظرات خود را بیان نموده و ویرون در شتاب 100 ـ 0 و 200 ـ 0 و 300 ـ 0 بمراتب از Mclaren F1 سریعتر است.) که البته این امر به دلیل انتقال نیروی بهتر به هر چهار چرخ و جلوگیری از هرزگردی بی مورد می باشد.

    عکس هایی از بوگاتی ویرون سریع‌ترین خودروی جهان

    در طراحی اتومبیل شش نکته اصلی باید مد نظر قرار گیرند که عبارتند از :
    1 ـ ابعاد : ابعاد واقعی یا ابعادی که از ظاهر خودرو استنباط می گردد.
    2 ـ ارگونومی ادوات و نشانگرهای اولیه و ثانویه، پدالها، اهرم دنده و فرمان و ...
    3 ـ ابعاد فضای حمل بار، محل های نگهداری اشیاء در داخل کابین .
    4 ـ قابلیت های رانندگی و راحتی آن، عملکرد موتور در ترافیک و رانندگی شهری، سبقت گیری و ...
    5 ـ هندلینگ و راحتی تعلیق
    6 ـ راحتی پارک نمودن.
    در هنگام طراحی یک خودرو معمولی هر شش نکته فوق باید مد نظر قرار گیرد. باید اعتراف کنم که تیم طراحی ویرون رقابت با Mclaren F1 ، Ferrari Enzo یا پورشه GT بعنوان خودروی سوپر اسپرت را مد نظر ندانسته اند زیرا در این صورت خودروئی دو تنی تولید نمی کردند. ضمناً رقابت با فراری 612 اسکاگلینی و مرسدس مک لارن SLR بعنوان خودروئی پر سرعت مسافرتی مد نظر نبوده زیرا از فضای کافی برای حمل بار و دید کافی در جلو و عقب برخوردار نمی باشد. می توان گفت که تنها هدف گروه طراحی، خلق خودرویی استثنایی از لحاظ فنی بوده که مهر تائیدی بر
    قابلیتهای شرکت مادر یعنی فولکس واگن باشد. که این کار را با ثبت رکوردهای سرعت و شتاب خارق العاده بخوبی جامع عمل پوشانده و در تاریخ صنایع خودروسازی ثبت خواهد شد.
    بررسی ویرون از لحاظ ظاهری :
    طراحی یک خودروی موتور وسط هیچگاه کار ساده ای نبوده است و تعبیه یک موتور 1001 اسب بخار در آن صورت مسئله را پیچیده تر می نماید. باید تیم طراحی ویرون را به چند دلیل ستود. اول اینکه نقطه آغاز طراحی و پیش نیازهای آن بسیار مشکل و پیچیده بود. 1000 اسب بخار قدرت، 400 کیلومتر در ساعت سرعت و شتاب 100 ـ 0 کمتر از سه ثانیه بعنوان پیش نیاز تعیین شده بود. بدتر اینکه یک مدل مفهومی در نمایشگاه ارائه شده بود که مورد تائید قرار گرفته و تیم مهندسی ملزم به رعایت آن گردید. اینگونه پیش نیازها کار تیم طراحی هر نوع اتومبیلی را سخت می نماید ولی در کار طراحی یک سوپر اسپرت واقعاً فاجعه است.

    www.parsnaz.ir - عکس هایی از ماشین Bugatti Veyron Grand Sport

    ساختار شاسی و بدنه ویرون مثل بوگاتی EB110 از نوع کامپوزیت است و در آن از فیبر کربن برای سازه اصلی و از آلومینیوم برای ساخت بدنه و قسمتی از شاسی که در هنگام تصادفات جمع شده و انرژی برخورد را جذب می نماید استفاده شده است. در این مورد باید گفت که Mclaren F1 با شاسی و بدنه تمام فیبر کربن خود و مرسدس SLR که از تکنیک RTM ( Resin Transfer Molding ) استفاده می نمایند از بوگاتی پیشرفته تر هستند. سیستم ترمز کربن ـ سرامیک بوگاتی از نوع مورد استفاده در مک لارن مرسدس SLR و پورشه GT می باشد.
    آیرودینامیک ویرون بسیار جالب و پیچیده است. گروه طراحی تمام سعی و تلاش خود را برای رفع مشکلات ناشی از خنک سازی موتور و ثبات خودرو معطوف نموده است. همانطوریکه در ابتدای مقاله گفته شد، در سرعت های بالاتر شکل هر اتومبیلی از جمله ویرون، نیروی بالا برنده ( Lift ) ایجاد می کند که مهندسین باید آنرا با طراحی قطعات ایجاد کننده نیروی Down Force از جمله اسپویلرها، دیفیوزها و بالچه خنثی می نمودند. مسئله دیگر دفع مقاومتی است که ده رادیاتور و مبدل حرارتی بوگاتی در برابر جریان هوا ایجاد می نمایند. نیرویDown Force ایجاد شده که برای حفظ ثبات و پایداری ویرون بحدی است که در نهایت سرعت مقدار آن تقریباً معادل وزن اتومبیل می باشد که این مسئله باعث فشرده شدن سیستم تعلیق می گردد و در صورت عدم کنترل می تواند باعث مشکلاتی در ثبات و پایداری خودرو شود که البته مهندسین بوگاتی بخوبی از عهده آن برآمده اند.
    بطور کل باید گفت که ویرون نه بعنوان یک اتومبیل قابل استفاده مداوم بلکه بعنوان ویترین تکنولوژیک گروه فولکس واگن می باشد که قطعاً در تاریخ صنایع خودروسازی ثبت خواهد شد.
    مشخصات فنی Bugatti Veyron 16.4
    قیمت : 000/430/1 دلار
    وزن : 1886 کیلو گرم
    فاصله بین دو محور : 2710 میلی متر
    طول خودرو : 46/4 متر
    عرض خودرو : 00/2 متر
    ارتفاع خودرو : 120 سانتی متر
    ظرفیت مخزن سوخت : 100 لیتر
    نوع موتور : W16 ، 64 سوپاپ مجهز به چهار توربو چارجر
    حجم موتور : 7993 سی سی
    تراکم : 1 : 0/9
    قدرت اسب بخار 1001 اسب بخار در 6000 دور/ دقیقه
    گشتاور : Nm 1250 در 2250 دور/دقیقه
    انتقال نیرو : 7 دنده دستی
    سایز رینگها : جلو 20 اینچ، عقب 21 اینچ
    شتاب 100 ـ 0 : 5/2 ثانیه
    حداکثر سرعت : 407 کیلومتر در ساعت 


    نظرات شما عزیزان:

    نام :
    آدرس ایمیل:
    وب سایت/بلاگ :
    متن پیام:
    :) :( ;) :D
    ;)) :X :? :P
    :* =(( :O };-
    :B /:) =DD :S
    -) :-(( :-| :-))
    نظر خصوصی

     کد را وارد نمایید:

     

     

     

    عکس شما

    آپلود عکس دلخواه:







    تاريخ : چهار شنبه 29 شهريور 1391 | 1:10 | نویسنده : هادی عزیزی |
    ابزار وب رایگان-جک و لطیفه